Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode

Her finder de radikale medlemmer mening under corona

Kom med på en lille rundtur i landet, hvor vi giver ordet til de radikale medlemmer. Vi har spurgt dem, hvad der giver – og hvor de finder – mening i tilværelsen under corona, som i den grad har forandret hverdagen.
Af Kristian Brandrup
 
 
Marianne Tøttrup, Viborg
 
”Jeg har som privatansat i en mindre virksomhed stadig arbejdet normalt i denne periode, så i en tid hvor alt har været lukket ned, og man ingen steder har været efter arbejde, har jeg trods alt haft en form for normalitet ved at være på kontoret med mine kollegaer hver dag.
Og teksten på billedet til højre: Well, man er vel radikal”
 
 
Søren Hillers, Faaborg
 
”Jeg bor tæt på den smukkeste natur tæt på Svanninge Bakker og Det Sydfynske Øhav. I løbet af nedlukningen har jeg opholdt mig meget ude i den smukke natur. Dels sammen med min hund og dels iført løbeskoene.”
 
 
Hanne Roed, Aarhus
 
”Som så mange andre danskere, har jeg brugt tid på at standse op og få gjort det, jeg længe har villet - nemlig ryddet op, fået nye møbler og malet derhjemme. Når man standses i hverdagen, så er der tid til at få den slags projekter gjort. Det sjove er, at man samtidig også får lavet en mental oprydning, når man er igennem rum for rum. Det giver plads til nye tanker. 
Og jo - så har jeg bagt mig frem til den ultimative gulerodskage, men det er en anden historie...”
 
 
Philip Tarning-Andersen, Aalborg
 
”Det er en umanerlig trist tid at bo alene i. Når man ikke kan mødes med andre og ikke kan se kollegerne. De første par uger gik fint med en masse oprydning, men derefter var jeg ved at gå fra forstanden. En tur i Rebild Bakker og Rold Skov gav mig fornyet energi, og siden har jeg prioriteret at tage en tur ud i naturen med jævne mellemrum for at få afveksling fra min lejlighed og turen til supermarkedet. Mens alt andet har været lukket, har naturen heldigvis altid været åben.”
 
 
Troels Brandt, Slagelse
 
”Jeg var første mand i en velkomstkomité, da eleverne kom frem til Karise Efterskole – hvor jeg er forstander – og derfra på plads i den ændrede skolevirkelighed. Vi mandede op, gjorde det festligt og glædede os alligevel til det, der bliver et paradoks af en hverdag, hvor sociale spilleregler, jævnfør Sundhedsstyrelsen retningslinjer, regulerer den ellers frie skoles fællesskab.” 
 
 
Christian Nyborg Mortensen, Nykøbing Falster
 
"Når jeg har brug for et corona-break, så vender jeg jernhesten mod skoven eller vandet. I naturen skal jeg ikke tænke afstand eller krise, her genfinder jeg roen og optimismen."
 
 
Torsten Topbjerg, Støvring
 
”Lyst og drift til at være del af et fællesskab kan ikke holdes tilbage. Der findes blot nye veje og måder. Vi mennesker har brug for hinanden og hinandens samvær. Det giver livet værdi – og et liv uden andre er et fattigt liv. Jeg har selv været enormt glad for at se, hvilket potentiale onlinemøder og SoMe-fællesskaber har kunnet give os i de sidste tre måneder. Som et alternativ om ikke andet. Jeg har selv været involveret i online-bingo i Zoom, hvor adgangsbilletten var et køb af et gavekort til en af de lokale butikker. Fællesskaber på en ny måde – Fællesskaber på ny.”