Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode

Mød fire frivillige, der er med til at drive valgkampen fremad

Uden frivillige var der ingen radikal valgkamp i gaderne. Vi har mødt fire af dem for at høre, hvad der motiverer dem og ikke mindst, hvad de glæder sig mest til i denne valgkamp.
Ejvind Brandt
23 år, studerer statskundskab og er frivillig på Ida Aukens folketingskampagne. 
 
Hvornår blev du frivillig på Ida Aukens kampagne og hvorfor?
Jeg blev frivillig på Idas kampagne i sommers. Det gjorde jeg mest med et ønske om at tage revanche fra sidste valg. Og så for at engagere mig mere i RV som jeg var, og for så vidt stadig er, ret ny i. 
 
Hvad arbejder du med på kampagnen?
På kampagnen organiserer jeg forskellige events, gadekampagner og vores dør-til-dørrunder. 
Hvad motiverer dig til at være politisk aktiv på en folketingskandidatkampagne?
Jeg ser kampagnearbejdet som en god treenighed mellem det sjove, det lærerige og det meget konkrete. Det sjove opstår gennem det sammenhold, man får med de spændende og dedikerede mennesker, man møder. Det lærerige sker gennem det store ansvar, man lynhurtigt kan få, hvis man søger det. Og det konkrete består i, at der (forhåbentlig) er et politisk pay-off. For ekstra mandater i Folketinget gør en kæmpe forskel.  
 
Hvad er din bedste oplevelse med at være frivillig på kampagnen?
Det fedeste ved at føre valgkamp er, når du kan mærke, at det flytter folk. Det er især, når vi går dør til dør-kampagne, at jeg kan mærke det. 
Jeg husker tydeligt den første gang jeg var ude. Vi var kommet ind i en opgang og den første, der lukker op proklamerer prompte, at de der radikale, det var ikke noget for hende. Vi får heldigvis en god snak, hvorefter vi fortsætter videre op i opgangen. På vej ned igen åbner hun døren og vifter med flyeren, vi har givet hende, mens hun siger: Jeg overvejer at stemme på jer, jeg overvejer det meget”. Der følte jeg at vi havde rykket noget. 
 
Hvad er det sværeste ved at være politisk aktiv?
At få tid tror jeg. Eller at det lige pludselig forventes, at du kan redegøre for samtlige 24 punkter i det nye klimaudspil til familiens påskefrokoster.  
 
Hvad glæder du dig særligt til ved valgkampen?
At komme ud og få søsat alle de ting vi har brygget på det sidste halve år. Og så forhåbentlig at være med til at bidrage til en ny retning for Danmark. 
 
Kristina Thomsen
27 år, statskundskabsstuderende og aktiv på Jesper Abildgaards kampagne.   
 
Hvornår blev du frivillig på Jesper Abildgaards kampagne og hvorfor?
Jeg mødte første gang Jesper til en speed-dating session på K22. Formålet med sessionen var at matche nye radikale med folketingskandidater. Jeg har længe været medlem, men er nyflytter til København, hvorfor jeg endnu ikke havde særligt stort kendskab til kandidaterne.  
 
Jeg faldt her i snak med Jesper, som endnu ikke havde fundet kampagneansvarlige på sin kampagne, samtidig med, fandt vi også ud af, at vores politiske holdninger stemte godt overens. Hans venlige væsen og hans politiske holdninger gjorde derfor, at jeg tænke det var for ham, jeg gerne ville lave kampagnearbejde. 
 
Hvad arbejder du med på kampagnen?
Jeg er Jespers kampagneansvarlige sammen med en anden. Vi sørger for at forfatte relevante tekster, indhold til sociale medier, økonomi samt praktiske anliggender. 
 
Hvad motiverer dig til at være politisk aktiv på en folketingskandidatkampagne?
Det jeg synes er spændende ved en folketingskampagne er at arbejde med nogle politiske visioner og forsøge at fremme dem.
 
Hvad er din bedste oplevelse med at være frivillig på kampagnen?
Det der, indtil videre, har gjort størst indtryk på mig, er det gode fællesskab man får i sit kampagneteam. Møderne er hyggelige, og det føles ikke som hårdt arbejde, men mere som et godt socialt tiltag i min hverdag. Det skal være sjovt at være frivillig, og det synes jeg det er.
 
Derudover er det fedt, at man får mulighed for arbejde med nogle politiske mærkesager, som jeg heldigvis selv brænder for, og jeg får lov at arbejde med nogle kompetencer, som man ikke tillæres igennem det studie, jeg læser – ikke mindst markedsføringsdelen. 
 
Hvad er det sværeste ved at være politisk aktiv?
Det kan være svært at tilsidesætte sine egne holdninger, med det er nødvendigt for at kunne have et velfungerende samarbejde i en kampagnegruppe. 
 
Hvad glæder du dig særligt til ved valgkampen?
Jeg glæder mig særligt til, at borgerne begynder at forholde sig konkret til, hvem de skal stemme på. Det giver lidt flere nuancer i kampagnearbejdet, og man kan i højere grad som borger forholde sig til den enkelte kandidat. Derudover tror jeg at valgkampen bliver en fest, hvor man møder en masse nye mennesker og får en oplevelse ud af det. 
 
Olivia Laursen
24 år, arbejder deltid og søger ind på jura til sommer på Københavns Universitet, frivillig på Ruben Kiddes kampagne. 
 
Hvornår blev du frivillig på Ruben Kiddes kampagne og hvorfor?
Inden jeg blev en del af Rubens kampagne, havde jeg længe gået med tanken om at være mere aktiv i partiet. Så i starten af marts mødte jeg helt tilfældigt Ruben. Jeg genkendte ham fra kommunalvalget på Frederiksberg og spurgte ham, hvordan jeg kunne være mere aktiv i partiet. Ruben, inviterede mig til et af hans kampagnemøder og efter første gang, var jeg hooked!
 
At være frivillig i en folketingskandidats kampagne har givet mig et ”politisk kick”, og har vækket en hel anden interesse for politik, end jeg havde før. Ruben er desuden, ifølge mig, en fantastisk folketingskandidat med vigtige mærkesager og hjertet på det rette sted. Det er derfor også spændende at følge hans rejse helt tæt på. 
 
Hvad arbejder du med på kampagnen?
Det er forskelligt, det kan være alt lige fra at klargøre valgplakater, checke SoMe til research. 
 
Hvad motiverer dig til at være politisk aktiv på en folketingskandidatkampagne?
Min motivation udspringer af ønsket om at være med til at skabe forandring og at gøre en forskel for andre. Jeg har altid været interesseret i samfundet og i at kunne få indflydelse. Som frivillig i en folketingskandidatskampagne får jeg mulighed for at være en del af et politisk fællesskab, hvor alle ønsker at være med til at skabe forandring. 
 
Hvad er din bedste oplevelse med at være frivillig på kampagnen?
I sidste uge brugte kampagnegruppen en hel eftermiddag sammen for at klargøre Rubens valgplakater, hvilket var vildt hyggeligt. I pauserne fik vi snakket om vores idéer til at udvikle ny politik og om, hvordan en idé bliver til virkelighed. Det er de små øjeblikke, der gør oplevelsen hel speciel. Hele oplevelsen, er en læringsproces, der hele tiden udvikler mig personligt og fagligt - det er uden tvivl en oplevelse, jeg ikke ville være foruden. 
 
Hvad er det sværeste ved at være politisk aktiv?
Det kan være svært at dele sine politiske holdninger og idéer åbent blandt andre, der brænder for politik. Man kan godt frygte, at man ikke ved nok, eller at man måske bruger de forkerte fagtermer. Heldigvis, er der rig mulighed for at suge en masse viden til sig. Og så fortæller jeg mig selv, at det er okay, at jeg ikke ved alt, og jeg tror, at vi i sidste ende alle sammen lærer noget nyt af hinanden. 
 
Hvad glæder du dig særligt til ved valgkampen?
Uha, det hele! Det er alt, lige fra at dele flyers ud, til at hænge valgplakater op. 
 
Christina Madsen
Aktiv på Samira Nawas kampagne. 
 
Hvornår blev du frivillig på Samira Nawas kampagne og hvorfor?
Jeg har været frivillig siden 2018. Min vej ind har nok lidt utraditionel. Jeg ville gerne være med til at tegne en ny retning. For mig mangler DK (som hos Trump) en voksen i rummet - for mig er det de radikale. Her løfter vi os op over den enkelte sag og taler om det fælles bedste. Vi arbejder med reelle løsninger på reelle problemer.
 
Men jeg har aldrig været før været en del af det politiske arbejde eller bagland, så hvor går man hen? Jeg skrev til Ronja, som er kampagneudvikler på Borgen. Hun inviterede mig ind i manegen, og hjalp mig med at finde det rigtig sted, hvor jeg med mine interesser og kompetencer kunne bidrage. Herefter fulgte et møde med Kristian, som er Samiras kampagneleder om opgaver og ansvarsområder, og så har det kørt derfra.
 
Hvad arbejder du med på kampagnen?
Jeg er så privilegeret og heldig, at jeg som helt grøn er blevet inviteret helt ind i maskinrummet. Jeg bidrager med den strategiske kommunikation og med politikudvikling, hvor jeg primært bidrager til debatindlæg, kronikker og SOME-opslag. Vi har også arbejdet med en kommunikationsplan optil og under valget.  
 
Hvad motiverer dig til at være politisk aktiv på en folketingskandidatkampagne? 
Jeg har i mange år været optaget politik og samfundsudvikling og havde et ønske om at fordybe mig i det mere end noget andet. Samtidig ville jeg gerne dygtiggøre mig inden for politisk kommunikation og ikke mindst afsøge om en karriere i politik kunne være det rigtige for mig. 
 
Hvad er din bedste oplevelse med at være frivillig på kampagnen?
Jeg synes, det er mega spændende at være med i det strategiske arbejde. Målgrupper, politkområder, platforme og arrangementer. Vi arbejder meget med, hvordan vi bedst får placeret Samira. Eksempelvis er hun både en stærk kandidat nationalt og lokalt, og det skal vi have frem. Hun bliver uden tvivl valgt, og det ville være så fedt, at vide, at jeg har været med til at gøre en forskel både for Samira, de radikale og for at skabe et bedre Danmark. 
 
Hvad er det sværeste ved at være politisk aktiv?
Jeg tror ikke, at jeg synes det er svært. Men jeg går måske også mere pragmatisk til værks. Jeg ser det, som opgaver jeg skal løse. At jeg arbejder for Samira og Kristian. Det er min opgave at styrke kampagnen men også at løse de opgaver, der er brug for. Og jo mere jeg kommer ind i det, kan jeg se andre områder, jeg ønsker at påvirke. Så lige nu gør jeg mig nogle overvejelser om at stille op til hovedbestyrelsen og måske prøve at få en plads i forretningsudvalget. Men nu må vi se.
 
Hvad glæder du dig særligt til ved valgkampen?
Festen, hvor vi fejrer, at Samira bliver valgt. Det bliver fedt!
 
Og ja, så glæder mig til at se, om vi formår at være de helt rigtige steder, gribe de bolde, der kommer og løbe med dem. Jeg kan godt lide at præstere under pres, læse stemningen og forsøge at handle proaktivt. Så det bliver interessant om jeg formår det i valgkampen, og om det giver blod på tanden til mere kampagnearbejde.