Log in

Log ind med brugernavn og password. Er du medlem af Radikale Venstre, og er det første gang, du skal logge på hjemmesiden, eller kan du ikke huske dit kodeord, så vælg "glemt adgangskode", for at angive et kodeord. Dit brugernavn er din e-mailadresse.

Indtast dit radikale.dk brugernavn
Indtast din adgangskode

Radikale juleønsker

Det er december, og de fleste har nok skrålet med på Mariah Careys ”All I want for Christimas”. Men hvad ønsker vores Folketingsmedlemmer sig til jul? Radikalt har spurgt, hvad der står øverst på deres ønskeliste denne december.
Af Merle Strand Banggaard
 
 
Lotte Rod: 
Jeg ønsker mig, at alle børn får en god hverdag i børnehaven med dygtige pædagoger og nok af dem. At alle elever kommer ud af skolen en dag om ugen. Og at alle unge får en god uddannelse, hvor der ikke skal fyres lærere år efter år. 
 
 
Marianne Jelved: 
Jeg ønsker mig, at der går en erkendelse og dermed et fælles ønske hen igennem og over Den europæiske Union EU om at skabe et stærkt fællesskab i Europa og i Unionen, der både omfatter ønsket om et socialt og et ansvarligt  Europa, der spiller en konstruktiv rolle i den globale verdensorden. Et grønnere, stærkere og friere Europa, der viser vej for resten af verden. Det kræver konstruktive folkelige bevægelser og folkevalgte, der tænker på den frivillige samhørighed mellem de, der kan selv, og de, der ved og mærker, at der også tænkes på dem. 
 
 
Morten Østergaard: 
Jeg vil gerne ønske mig en julehjælpspakke.
Red Barnet fortæller om børn i Danmark, som aldrig har haft et juletræ. Aldrig har holdt fødselsdag. Og nu skal ydelserne sænkes for dem, der i forvejen har mindst: Børnefamilier på integrationsydelse. 
Så jeg ønsker mig akut ”julehjælp” til Danmarks fattige børn. Det må nødvendigvis blive et ”sammenskudsgilde”, da der kræves 90 folketingsmedlemmer på Til og Fra kortet, hvis hjælpen skal nå frem. 
 
 
Martin Lidegaard: 
Jeg ønsker mig en indsats for klimaet, der kan sikre en fredelig og lykkelig jul for mine børn og børnebørn mange årtier frem. De næste ti år er de afgørende ti år. Derfor er det en bunden opgave for min generation at vende udviklingen, for vi er den sidste, der kan gøre det. 
Til gengæld har vi i Danmark vist, at den store udfordring kan vendes til verdens største julegave til verden selv: De løsninger, vi skal finde inden for energi, landbrug og transport kan alle føre til et bedre liv for flere. Lad os gribe muligheden med julelys i øjnene!
 
 
Sofie Carsten Nielsen: 
Jeg ønsker sig at alle børn i Danmark lærer, at lave bæredygtig mad. 
Klimaforandringerne tager til og til i hastighed. 
Derfor må vi sætte alle sejl, hvis vi skal vende udviklingen. Vi har som politikere et enormt ansvar for at sætte turbo på den grønne omstilling. Virksomhederne har et ansvar. Men vi har også som individer et ansvar for at leve mere bæredygtigt i vores hverdag.
Jeg tror, at mange ikke kaster sig ud i at lave mere bæredygtig mad, fordi de forestiller sig, at det er svært eller uoverskueligt. 
Men det er jo ikke, hvis man først er blevet introduceret til det. Tværtimod er det ret let og sundt – men også virkelig lækkert! 
Slutteligt tror jeg, at det vil gøre fx hjemkundskabs undervisningen endnu mere spændende, hvis eleverne oplever, at der er et højere formål med den mad de skal lære at lave. Nemlig det at redde kloden! 
 
 
Anne Marie Geisler Andersen: 
Jeg ønsker mig, at danske statsborgere kan leve i Danmark med deres familie, uanset hvor de kommer fra, så børn ikke skal skilles fra deres forældre eller søskende. 
Jeg ønsker mig også, at vi bliver så gode til at forebygge, at færre børn og unge fremadrettet vil døje med mentale sundhedsproblemer. Det indebærer blandt andet, at vi sikrer, at alle børn har tydelige og nærværende voksne omkring dem, ikke mindst i deres første år. Og så ønsker jeg mig, at vi i starten af det nye år får skabt flertal for, at mennesker med en psykisk lidelse får retten til at blive erklæret rask.
 
 
Rasmus Helveg Petersen: 
Jeg ville ønske mig tryghed og omsorg for familierne. I denne juletid er folk hjemme på juleferie hos familien, også de der studerer i udlandet, og de der arbejder i fjerne lande. Når de en dag kommer hjem for alvor, har de mistet deres ret til dagpenge, og dermed sikkerhed. Fordi regeringen og DF kræver at man skal have været i Danmark i syv af de seneste otte år for at have ret til arbejdsløshedsforsikring. Den uro og utryghed det skaber, ville jeg ønske mig, at regeringen tog alvorligt . Mit juleønske er at man skrotter en dårlig lov. 
 
 
Andreas Steenberg:
Jeg ønsker mig at vi stopper med at splitte danske statsborgeres familier ad. Lige inden jul stemmer vi i Folketinget om at afskaffe de såkaldte integrationsvurderinger af danske statsborgeres børn. Den lov har smidt 62 børn ud af landet siden den blev strammet i 2016, mens deres forælder gerne må blive. Desværre stemmer det store flertal bestående af regeringen, DF og S nok for at bevare loven og udvisningerne af børn. Hvis jeg måtte ønske noget, så avr det at de 62 børn kunne blive genforenet med deres forældre her op til jul og fremover.